• BIST 2.785,16
  • Altın 1033.321
  • Dolar 17.912
  • Euro 18.2642
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 28 °C

MESA’da yönetim yeniden şekillendi

MESA’da yönetim yeniden şekillendi
Hisse devri ile birlikte çok ortaklı yapısı daralan MESA’da gerçekleşen bayrak devri ile yönetim yeniden şekillendi.

Türkiye inşaat sektörünün köklü ve kurumsal markası MESA’da bir süredir yürütülen hisse devri süreci netleşti. Hisse devri ile birlikte çok ortaklı yapısı daralan MESA’da gerçekleşen bayrak devri ile yönetim yeniden şekillendi, Yönetim Kurulu da küçüldü. 

Erhan Boysanoğlu’nun başkanlığını sürdürdüğü yeni Yönetim Kurulu’na Evren Ünver hissedar olarak girdi. Daha önce de MESA yönetiminde görev alan Can Aynagöz ve Murat Sezgin, yeni Yönetim Kurulu’nda yer alan diğer isimler oldu. Yönetim Kurulu dışında MESA’nın kurumsal yapısında ise herhangi bir değişiklik olmadı.
 
MESA’daki hisse devri, Evren Ünver’in kişisel yatırımı olması ve yönetimde bizzat aktif bir şekilde yer alması ile de dikkat çekti. MESA, hisse devri ve yeni yönetimi ile daha da güçlendi ve daha dinamik bir yapıya kavuştu. Bu gelişmelerle birlikte MESA, önümüzdeki dönemde daha çok sayıda ve daha büyük projelere imza atmaya hazırlanıyor. 
 
1969 yılında bir grup mimar ve mühendis tarafından kurulan Türkiye inşaat sektörünün köklü markası MESA’nın çok ortaklı yapısı, bir süredir yürütülen sürecin tamamlanması ile birlikte gerçekleşen hisse devri ile değişti. Türkiye’de gerçekleştirdiği başarılı yatırımlarla dikkat çeken Evren Ünver, MESA’nın yeni hissedarı oldu. Bugüne kadar gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla başta inşaat sektörü ve konut olmak üzere faaliyet gösterdiği tüm alanlarda referans olan MESA, gerçekleşen hisse devri ile birlikte daha güçlü ve dinamik bir yapıya kavuştu. 
 
Kurulduğu günden bu yana ortaklık yapısı sürekli çoğalan ve değişen MESA, 46’ncı yaşına çok önemli bir gelişme ile girdi. İnşaat sektöründe tek bir şirket olarak kurulan ve süreç içinde çeşitli alanlarda ve ülkelerde faaliyet gösteren Şirketler Topluluğu’na dönüşen MESA’nın ortaklık yapısı da aynı doğrultuda gelişmiş, zaman içinde gerçekleşen devirlerle birlikte hissedar sayısı da çoğalmıştı. Sektöründe kurumsal yapısı ve köklü geçmişi ile öne çıkan MESA’nın hissedar sayısı 50’ye yaklaşan ortaklık yapısı, gerçekleşen hisse devri ile değişti. 
 
Bir süredir yürütülen ve kısa süre önce netleşen hisse devri ile, MESA’nın çok ortaklı yapısı küçüldü. Gerçekleşen hisse devri ile birlikte, yatırım ve finans alanındaki başarıları ile tanınan Evren Ünver, MESA’nın hissedarı oldu. MESA’nın ortaklık yapısındaki bu gelişme ile birlikte Yönetim Kurulu da yeniden şekillendi. Evren Ünver’in katıldığı MESA’nın 4 üyeli yeni Yönetim Kurulu, önceki dönemlerde de görev alan Erhan Boysanoğlu, Can Aynagöz ve Murat Sezgin’den oluştu. 
 
Erhan Boysanoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndaki MESA’da yönetiminde, önceki dönemde olduğu gibi Can Aynagöz CEO, Aslı Tokatlı da Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldılar. Kurumsal yapısını koruyan, MESA yeni yönetim ile birlikte, daha güçlü, dinamik, hızlı ve efektif bir yapıya kavuştu. Yeni ve güçlü yapısı ile birlikte MESA, önümüzdeki dönemde daha çok sayıda ve daha büyük projelere imza atmaya hazırlanıyor. 
 
Evren Ünver: “Şahsım adına yeni ve heyecan verici bir sürecin başlangıç noktası”
 
Atılan bu imzanın, MESA’yı geleceğe nasıl taşıyacağı ve hangi yapı ile ilerleyeceği açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Evren Ünver, kendisi için de çok heyecan verici yeni bir sürecin başlangıç noktasında olunduğunu dikkat çekti. Ünver, sözlerine şöyle devam etti: 
 
 “Gerçekte hiçbir zaman aile şirketi olmayan MESA, belki de en zoru gerçekleştirdi ve geride bıraktığı 45 yılda kendi köklü ve saygın ailesini, büyük MESA Ailesi’ni yarattı. Bu nedenle MESA’nın yeni yapısı için attığımız bu imzalar, sadece hukuksal ve finansal olarak ifade edilemez. Bu imzanın benim için öncelikli ve en heyecan verici anlamı; bu güzel, geçmişi gurur ve başarılarla dolu büyük MESA Ailesi’nin bir parçası olmaktır.
 
MESA için atılan bu imzanın benim için duygusal anlamının yanında mesleki açıdan da çok önemli bir anlamı bulunmaktadır. Meslek yaşamım boyunca, Türkiye’de önemli cirolara, pazar paylarına ve değere sahip birçok büyük şirketin, finansman ihtiyaçlarını karşılayacak, daha da büyümelerini sağlayacak kurumsal değişiklikler konularında rol aldım. Ancak, ilk kez MESA ile gayrimenkul ve inşaat sektörüne girdim.

Ayrıca MESA söz konusu olduğunda, bunun şahsen de bir parçası olmak istediğim için yönetimde bizzat ve aktif olarak yer aldım. Kariyerimin bundan sonraki döneminde, MESA’nın ve dolayısıyla inşaat sektörünün çok önemli bir yer tutacağını şimdiden söyleyebilirim”.
 
“Hedef; MESA’yı, daha dinamik, daha büyük, güçlü yapmak; yeni hedef ve başarılara taşımak”
 
Türkiye’de inşaat sektörünün mevcut performansı, güçlü ve istikrarlı büyüme potansiyelinin, bu sektöre girme gerekçelerinden biri olduğunu da belirten Evren Ünver, “Bunun ötesinde en büyük itici güç, MESA markası oldu. Sektöründeki liderliği, cirosu, büyüklüğü, ortaya koyduğu başarılı eserlerin yanında, MESA markasının yarattığı güven, sağlamlık, kalite gibi kavramlarla bezenmiş algı da, bu prestijli değerin bir parçası olma konusunda karar almamı sağladı. MESA, sektöründe nadir özelliklere sahip bir marka. İstisnai kurumsal yapısı, köklü geçmişinin yanı sıra inşaat sektörünü oluşturan iki güçlü alanda, hem alt yapıda, hem de gayrimenkulde gerek ulusal ve gerekse uluslararası önemli çalışmalara imza atmış nadide kurumlardan biridir” dedi. MESA’nın belki de en büyük gücünün Türkiye’de yakalanması pek de kolay olmayan kurumsal yapısı, bilgi ve teknolojisinin yanı sıra, özverili, yetkin çalışanlarından oluşan büyük MESA Ailesi olduğunu belirten Evren Ünver, bu nedenle değişimi mümkün olduğunca Yönetim Kurulu ile sınırlı tutmayı, diğer kadroları ve yapıyı aynen korumayı hedeflediklerini söyledi.
 
Hisse devrinin, heyecan verici, ancak sadece bir anlamda bayrak devrinden ibaret olduğunu da vurgulayan MESA Yönetim Kurulu Üyesi Evren Ünver, amaçlarının; “MESA’yı, daha dinamik bir yapıda, daha büyük, güçlü ve her açıdan zengin yapmak; yeni hedef ve başarılara taşımak” olduğunu belirtti.
 
Erhan Boysanoğlu: “MESA için çok önemli, çok özel, çok güzel ve çok güçlü bir gelişme”
 
Gerçekleşen hisse devrini, “MESA için çok önemli, çok özel, çok güzel ve çok güçlü bir gelişme” olarak değerlendiren MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu da, Türkiye inşaat sektörünün güçlü potansiyelini ve MESA’nın sektör içindeki değerini vurguladı. MESA’nın başta inşaat sektörü ve konut olmak üzere faaliyet gösterdiği alanlarda ortaya koyduğu başarılı çalışmalarla referans olduğuna dikkat çeken Boysanoğlu, “Kurulduğu 1969 yılından bu yana MESA attığı her adımda, ürettiği her metrekarede, hayata geçirdiği her projede, faaliyet gösterdiği her alanda ‘kalite’ ve ‘güven’ odaklı mükemmeliyetçi bir yaklaşım sergiledi. Gerçekleştirdiği birçok ‘ilk’ ve ‘en’ ile sektörüne öncülük yaptı, başarılara imza attı, birçok değer yarattı.
 
Her geçen gün büyüyen, gelişen ve başarılara imza atan MESA’nın yarattığı bu değerler ise, gerek ulusal ve gerekse uluslararası arenada sürekli takdir ve talep gördü. Ortaya koyduğu başarılı ve istikrarlı performans ile birlikte MESA’nın çok ortaklı ve kurumsal yapısı da zaman içinde büyüdü, gelişti. 46 yıl önce tek bir şirket olarak kurulan MESA, zamanla bir şirketler topluluğuna dönüştü. Süreç içindeki gelişmeler ve el değiştirmeler ile birlikte MESA’nın çok ortaklı yapısındaki hissedar sayısı da 50’ye yaklaşmıştı. Attığımız bu imza, MESA’yı yarınlara daha güçlü ve daha da başarılı bir şekilde taşıyacak çok önemli bir mihenk noktası konumunda” açıklamasında bulundu. 
 
“MESA’da değişim, sadece ortaklık yapısı ve Yönetim Kurulu ile sınırlı”
 
Hisse devri ile birlikte MESA’nın her açıdan tüm kurumsal DNA’sının aynen korunduğunu, değişimin ise sadece ortaklık yapısı ve Yönetim Kurulu ile sınırlı kaldığını vurgulayan Erhan Boysanoğlu, “Küçülerek güçlenen ve daha dinamik, daha hızlı karar alma kabiliyeti kazanan MESA’nın yeni Yönetim Kurulu, yine benim başkanlığımda çalışmalarını sürdürecek. Bununla birlikte sadece Evren Ünver, hissedar ve yeni bir isim olarak Yönetim Kurulumuza dahil oldu. MESA yeni Yönetim Kurulu’nun diğer iki üyesi de, zaten daha önce bu görevi üstlenmiş isimlerden oluşuyor. Son dönemde de yer alan Can Aynagöz ve Murat Sezgin, yeni Yönetim Kurulumuzun diğer üyelerini oluşturuyorlar. Bunun yanı sıra önceki dönemde olduğu gibi Can Aynagöz CEO, Aslı Tokatlı da Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlerine devam edecekler” dedi. 
 
“Artık MESA, çok daha büyük ve çok daha fazla projeye imza atacak” 
 
MESA yönetimine katılan Evren Ünver’in, gerek ulusal, gerekse uluslararası alandaki yatırım, finansal, kurumsal bilgi ve tecrübesine de değinen Boysanoğlu, “Bu bayrak değişimi ile birlikte MESA, birçok açıdan önemli kazanımlar elde ederek, çok daha güçlendi. Ayrıca yönetim olarak da; çok daha hızlı, efektif, güçlü ve dinamik bir yapıya, karar alma kabiliyetine kavuştu. Bu gelişme, MESA’yı yarınlara çok daha güçlü ve başarılı bir şekilde taşıyacak” diyerek, 2015’te başlamak üzere gelecekte MESA’nın, artık çok daha büyük ve çok daha fazla projeye imza atacağını söyledi.

milliyetemlak

Bu haber toplam 1972 defa okunmuştur
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • STFA ailesine 3 önemli isim katıldı11 Aralık 2014 Perşembe 14:04
  • Konut fiyatları artmazsa...08 Aralık 2014 Pazartesi 07:38
  • ÇATIDER, ilk kez IFD Genel Kurulu’nda02 Aralık 2014 Salı 07:45
  • İnşaat sektörü hareketleniyor26 Kasım 2014 Çarşamba 09:15
  • Kayseri'ye büyük yatırımda anlaşıldı26 Kasım 2014 Çarşamba 08:40
  • Ant Yapı yurtdışına 3.30 milyar $ yatırdı20 Kasım 2014 Perşembe 08:00
  • Yapı kataloğu üyeleriyle buluştu18 Kasım 2014 Salı 08:45
  • Mesa'ya 3 ödül birden18 Kasım 2014 Salı 08:15
  • Nef'in yeni iş ortağı You Club Concierge13 Kasım 2014 Perşembe 10:30
  • "Mesa satılıyor" iddialarına cevap geldi13 Kasım 2014 Perşembe 08:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2018 Haber İnşaat | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Haber Yazılımı: CM Bilişim