• BIST 2.785,16
  • Altın 1033.321
  • Dolar 17.912
  • Euro 18.2642
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 28 °C

UNIQ İstanbul açıldı

UNIQ İstanbul açıldı
Turkmall’un yatırımı ile Maslak’ta hayata geçen, UNIQ İstanbul; kültür-sanat, eğlence ve iş dünyasını, doğa ile iç içe bir ortamda bir araya getiriyor.

İstanbul’un dünya metropolleri ile yarışan kültür-sanat ve eğlence hayatına yeni nesil  mekanlar, yeni konseptler ve yeni projeler getirecek olan UNIQ İstanbul, Maslak’ta açıldı. Türkiye’de yenilikçi projelere imza atan Turkmall’un yatırımı ile hayat bulan UNIQ İstanbul, konser,  müzikal, sergi, kongre, eğitim, toplantı, seminer, alışveriş ve yeme-içme gibi pek çok aktivite ile modern kent hayatının yeni sembolü olacak.  

Alışılmışın ötesinde bir kültür, sanat, kongre, eğlence ve iş anlayışını, doğanın kalbinde, tarihsel değerlerle bezeli, ayrıcalıklı bir ortamda misafirlerine sunacak olan UNIQ İstanbul, 62 dönüm arazi üzerinde 150 bin m² toplam inşaat alanına yayılıyor. Era Mimarlık’tan Yüksek Mimar Ertun Hızıroğlu ve Yüksek Mimar Ali Hızıroğlu tarafından ekolojik bir yaklaşımla tasarlanan UNIQ İstanbul, her yaştan ziyaretçisine farklı deneyimleri aynı anda ve aynı mekanda yaşama olanağı veriyor. UNIQ İstanbul misafirleri önce bir sergi gezip ardından çocukları ile doğada bir etkinliğe katıldıktan sonra tadı damakta kalacak bir yemeği yemenin keyfini yaşayabilecek.

Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu açılış toplantısında yaptığı konuşmada, UNIQ İstanbul projesini 100 milyon Euro’luk bir yatırım ile geçekleştirdiklerini söyledi. Eyüboğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Sadece İstanbul’u değil tüm Türkiye’yi UNIQ İstanbul’a davet ediyoruz. Hedefimiz her gün 30 binin üzerinde bir ziyaretçi kitlesini ağırlamak. Misafirlerimizin UNIQ İstanbul’da tüm günlerini, aileleri ve dostları ile keyifle, farklı deneyimler yaşayarak geçirmelerini istiyoruz. UNIQ İstanbul’da ister kapalı mekanlarda olsun ister açık havada olsun her an bir etkinlik olacak. Misafirlerimiz isterlerse dünya starlarını dinleyecek, UNIQ İstanbul’dan dünyaya açılacak sergileri gezecek, konsept mağazalarda alışveriş keyfini yaşayacak, isterlerse de çocukları ile bir atölye çalışmasına katılabilecekler.”

Açılış toplantısında, projenin mimarlardan Yüksek Mimar Ertun Hızıroğlu, UNIQ İstanbul projesinin geçmişi ve 2008’de dahil olduğu ihale sürecine dair bilgiler verdi. Hızıroğlu, şunları söyledi:

“Önceden, Ayazağa Kültür Merkezi’nin bulunduğu bu alanın uzun bir öyküsü var. Farklı bir yatırımcı tarafından kaba inşaatı yürütülen ilk proje, 1996’da durduruldu. Arazi, yıllarca atıl olarak kaldıktan sonra, Kültür Bakanlığı projeyi yeniden ihaleye açtı. Biz de bununla başlayan ikinci süreçte, projeye dahil olduk. Projeye başlarken her ne kadar, mevcut betonarme yapıdan yararlanmak istediysek de deprem ve yangın yönetmenliklerine uygun olmayan ve bugünün ihtiyaçları karşısında yetersiz kalan strüktür bizi yeni sıfırdan bir tasarım geliştirmeye yöneltti.”

Volkswagen Arena, UNIQ Müze, UNIQ Hall, UNIQ Stüdyo, Turkmall Sanat, UNIQ Galeri, UNIQ Sahne, UNIQ İstanbul’da UNIQ İstanbul, kentin kültür-sanat ve eğlence dünyasına farklı mekanları ile seslenecek 12.000 m² alana sahip gösteri merkezi Volkswagen Arena Haziran ayından bu yana pek çok uluslararası isimi ağırladı. Türkiye’nin canlı müzik ve performans sektörünü kökten değiştirecek, Avrupa’nın en iyi akustiğine sahip konser salonlarından biri olan Volkswagen Arena’nın işletmesini Pozitif üstleniyor. UNIQ İstanbul misafirleri Aralık ayında Morissey, Parov Stelar & Oi Va Voi ile konserlerini Volkswagen Arena’da izleme imkanı bulacak. 


hurriyetemlak

 

Bu haber toplam 1343 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Konut fiyatları burada fırladı!09 Şubat 2015 Pazartesi 07:44
  • Sultanahmet Camisi'nin bir minaresinde kayma var09 Şubat 2015 Pazartesi 07:39
  • Bu ilçede değer yüzde 50 arttı!26 Ocak 2015 Pazartesi 08:57
  • Beklenen yasa yürürlüğe girdi!26 Ocak 2015 Pazartesi 07:58
  • Kadıköy'deki binaların yüzde 75'i yenilenmeli26 Ocak 2015 Pazartesi 07:55
  • Tarihi Kayaköy’e otel projesine tepki26 Ocak 2015 Pazartesi 07:28
  • Konut satışında rekor26 Ocak 2015 Pazartesi 07:25
  • AVM'lerin açılıp kapanmasına vali karar verecek26 Ocak 2015 Pazartesi 07:22
  • İkinci el konut alırken dikkat!26 Ocak 2015 Pazartesi 05:53
  • Emlakçıyı aradan çıkaran müşteri mahkum oldu14 Ocak 2015 Çarşamba 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2018 Haber İnşaat | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Haber Yazılımı: CM Bilişim