• BIST 2.785,16
  • Altın 1033.321
  • Dolar 17.912
  • Euro 18.2642
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 28 °C

Dünyanın en büyük şehirlerarası yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar artık Türkiye’de

Dünyanın en büyük şehirlerarası yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar artık Türkiye’de
BlaBlaCar, trafikteki fazla araç sayısını azaltmak ve aynı yönde uzun mesafe yolculuk yapacak sürücü ve yolcuları bir araya getirmek üzerine kurulu bir ulaşım paylaşım ağı.

Dünyada milyonlarca insanın ulaşım anlayışını değiştiren, yolculuk paylaşım mobil uygulaması BlaBlaCar ile İstanbul-Ankara arası ulaşım kişi başı yaklaşık 35 TL, İstanbul-Eskişehir 25 TL, İstanbul-Çeşme 52 TL, Ankara-Adana 38 TL, Samsun-Trabzon 26 TL’ye inecek! Kendi araçlarıyla yola çıkacaklar ise masraflarını yolcularla paylaşarak her 400 kilometrede 100 TL’ye kadar benzin giderlerini karşılayabilecek!

13 ülkede toplam 10 milyon üyesiyle dünyanın en büyük şehirlerarası yolculuk paylaşım ağı olan BlablaCar, geçtiğimiz Temmuz ayında Index Ventures, Accel Partners, ISAI ve Lead Edge Capital’dan 100 milyon dolarlık yatırım aldı. Bu yatırımdan sonra, büyüme stratejisi kapsamında yeni gireceği ilk pazarı Türkiye olarak seçen BlablaCar, 25 Eylül itibariyle Türk kullanıcılarla buluşacak. Kullanıcılar, 25 Eylül itibariyle ücretsiz iPhone ve Android uygulamalarını indirebilecek.

Avrupa’da her ay 2 milyon kişi BlaBlaCar ile yolculuklarını paylaşıyor. Dünyanın önde gelen bu yolculuk paylaşım platformu arabalardaki boş koltuk kapasitesini optimize ediyor ve ulaşımı daha verimli hale getiriyor. Avrupa’da araç başına düşen kişi sayısı 1.7 iken BlaBlaCar ile paylaşılan yolculuklarda bu rakam 2.8’e çıkıyor. Paylaşım ekonomisinin dünyadaki önde gelen örneklerinden birisi olan BlaBlaCar ile trafikteki araç sayısı azalıyor, kişibaşı yol masrafları düşüyor.

Güvenilir bir topluluktan oluşan ve üyeleri arasında paylaşıma imkan verecek şekilde tasarlanmış olan BlaBlaCar, popüler ulaşım aplikasyonları arasında benzersiz bir yere sahip. Sistem basitçe şöyle işliyor: Kullanıcılar, BlaBlaCar’ın ücretsiz mobil uygulamasını indirdikten sonra profillerini yaratıyor, Facebook profilleriyle entegre ediyor. Ardından gidecekleri yer ile tarihi belirtip aynı yolculuğu yapacak sürücüleri arıyor. Kendi araçlarıyla yolculuk edecekler ise yolculuklarının detaylarını, araba modellerini ve boş koltuk sayılarını belirtiyor.

Sistem yolcuların sürücüye ödeyecekleri net rakamı hesaplıyor ve sürücüler kar gözetmeksizin yol masraflarını diğer yolcularla paylaşıyor. Aynı güzergahta yolculuk edecek yolcu ve sürücüler, BlaBlaCar’ın güvenilir topluluğunda karşılarına çıkan profilleri inceleyerek birlikte seyahat edeceği kişileri önceden tanıma imkanı buluyor. Birbirlerinin fotoğraf ve kısa biyografilerini, haklarında daha önceki yolculuklarından bırakılmış yorum ve puanlamaları, sürücü yeteneklerini değerlendirip yolculuk yapacakları kişileri seçiyor. BlaBlaCar’da aynı yöne gidecek kişiler sadece ulaşım masraflarını en aza indirmekle kalmıyor, aynı zamanda yeni insanlarla tanışarak sosyalleşme fırsatı da yakalıyorlar. ‘Bayanlara özel’ bir yolculuk yapmayı tercih edenler, hem sürücü hem de yolcuların sadece bayan olduğu bir yolculuk da planlayabiliyor.

Türkiye’de şehirlerarası yolculukta daha fazla seçeneğe ihtiyaç var

Nüfusun %40’ına denk gelen 34 milyon aktif Facebook kullanıcısıyla sürekli bağlantıda olan Türkiye, dünyada benzin fiyatlarının en yüksek olduğu ülkeler arasında ve ülkedeki pek çok önemli şehir merkezinin arasında uzun mesafeler var. BlaBlaCar’ın ücretsiz mobil uygulamaları, akıllı telefon kullanımının her geçen gün arttığı ülkemizde, kişilerin son dakikada bile olsa çok uygun fiyatlara yolculuk edebilmeleri için bir alternatif oluşturacak; aynı zamanda sürücülerin de yol masraflarını paylaşarak karşılamalarını sağlayacak. Yolculuk paylaşımı, yolculuğu daha ucuz ve verimli hale getirmekle kalmayacak, aynı zamanda kullanıcılara seyahatlerinde tasarruf etme fırsatı sunacak. BlaBlaCar, üyelerinin, uzakta yaşayan aile ve arkadaşlarını da daha sık görmelerine imkan verecek.

BlaBlaCar kurucu ortağı ve COO’su Nicolas Brusson : “Türkiye, benzini en pahalı kullanan ülkelerden birisi olarak uzun mesafe yolculuk paylaşımı için çok büyük potansiyele sahip. Türkiye’yi, bu verimli ve tasarruf sağlayan yolculuk çözümü için çok güçlü bir pazar olarak görüyoruz. Aynı zamanda uçak fiyatlarının çok yüksek, otobüs yolculuklarının da uzun sürebildiği Türkiye’de, daha fazla şehirlerarası yolculuk seçeneğine ihtiyacı var.” dedi.

BlaBlaCar kurucusu CEO’su Frédéric Mazzella:

“Türkiye, BlaBlaCar’ın hızla yayılan global yolculuk ağı için çok önemli bir ülke. Türkiye’ye girişimiz, uygun fiyatlı, şehirlerarası yolculuğa ihtiyacı olan her ülkeye yayılma hedefimize bizi bir adım daha yaklaştırdı. Girdiğimiz pazarlarda büyük ilgiyle karşılaşıyor, ve şaşırtıcı derecede hızlı bir şekilde pazara uyum sağladığımızı görüyoruz; bu da yolculuk paylaşımının dünyanın her yerindeki insanlar için büyük bir ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Masrafları ortaklaşa paylaşmak finansal anlamda hem çok mantıklı hem de trafiği azaltmak ve araç sahipliği düşünüldüğünde toplum için de çok pozitif. Şehirlerarasında yolculuk yapma ve araçlarımızı kullanma biçimlerimiz artık sonsuza dek değişiyor!” dedi.

BlaBlaCar dünyada 8. ofisini İstanbul’da açıyor olacak ve Türk ekibi yönetmek için bir Ülke Müdürü arayışında. BlaBlaCar’ın Türkiye’den sonra diğer yeni pazarlara da kısa bir süre içinde girmesi planlanıyor ve kurucu takım yeni büyüme stratejisi kapsamında global yetenekler de arıyor.

htemlak

Bu haber toplam 638 defa okunmuştur
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Havaray bu bölgeye yarayacak!26 Ocak 2015 Pazartesi 07:50
  • Tuzla'ya "havaray" geliyor14 Ocak 2015 Çarşamba 10:52
  • Türkiye'nin 3. büyük köprüsü yaya trafiğine açıldı12 Ocak 2015 Pazartesi 07:53
  • Kabataş-Mecidikeköy metrosu start alıyor!08 Ocak 2015 Perşembe 07:57
  • THY karşılıklı 54 seferini iptal etti08 Ocak 2015 Perşembe 07:44
  • Kara kış ulaşımı aksattı08 Ocak 2015 Perşembe 07:37
  • Özelleştirmede gaza basıldı31 Aralık 2014 Çarşamba 07:53
  • Koçoğlu İnşaat iflas erteleme istedi31 Aralık 2014 Çarşamba 07:22
  • Konya-İstanbul YHT seferleri 17 Aralık günü başlıyor11 Aralık 2014 Perşembe 08:27
  • Ankara-İstanbul YHT hattında güvenlik sorunu yok11 Aralık 2014 Perşembe 08:15
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2018 Haber İnşaat | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Haber Yazılımı: CM Bilişim