• BIST 2.785,16
  • Altın 1033.321
  • Dolar 17.912
  • Euro 18.2642
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 28 °C

Ev organizasyonu için ipuçları

Ev organizasyonu için ipuçları
Ev organizasyonu için ipuçları

1. Yatak tekstili

Çarşaf takımlarını düzenli bir şekilde saklamak için bir öneri; nevresim ve çarşafınızı düzgün bir şekilde katlayın ve birer kare hâline getirin. Ardından bunları yastık kılıfınızın içerisine sokarak güzelce yerleştirin ve yastığın boşta kalan ucunu kıvırın. Buyurun size tek bir yastıkmış gibi duran kocaman bir yatak takımı!

yastık kılıfı içinde nevresim takımı


2. Kablolar

Kabloların çok bulunduğu tv ünitesi ve çevresi veya çalışma masası gibi alanlarda prizlerin önü bir kablo denizi hâline gelebilir. Kablo denizinde boğulmamak için prizin önünde toplanmış tüm kabloların üzerine hangi alete ait olduklarına dair minik birer etiket yapıştır, böylece fişten çekme durumu söz konusu olduğunda zaman kaybetmezsiniz!

kablo düzenleme, etiketleme


3. Şarj aletleri

Evde sürekli şarj aletleri aramaktan sıkıldıysanız bu öneri çok işinize yaracak! Kapıların arkasına asılan ayakkabı düzenleyicilerden bir adet edinin. Düzenleyicinin içerisine evdeki elektrikli aletlere ait tüm şarj aletlerini ve usb kablolarını koyun. Tabi bu düzenin işlemesinin sırlarından biri de şarj aletlerini kullandıktan sonra düzenleme ünitesine geri koymak!

şarj aletleri için ayakkabı organizeri


4. Makyaj malzemeleri

Mutfak çekmecelerinin içinde çatal, kaşık ve bıçak muhafaza etmek için üretilen bölümlü çekmecelikler banyo dolabında makyaj malzemelerinizi organize etmek için de kullanılabilirler. Makyaj eşyalarınızı göz önünde bulundurarak farklı tasarım ve ebattaki çekmece içi düzenleyicilerinden birini seçebilirsiniz.

çekmece bölmesi ile makyaj malzemelerini organize etme


5. Eski kıyafetler

Arabanızın arkasında büyük bir poşet veya çanta bulundurun ve gözden çıkardığınız kıyafetleriniz oldukça bu çantaya doldurun. Çanta tamamen dolduğunda, bir hayır kurumuna gidip bağışlayabilirsiniz.

bagajda giysi çantası


6. Fatura ve belgeler

Elektrikli aletlerinize ait kullanım ve garanti belgelerini, hatta önemli mektup ve faturalarınızı plastik ince doyalara geçirip ayrı klasörler içerisinde saklayın. İhtiyacınız olduğunda hepsi bir yerde kolayca elinizin altında olacak.

belgeleri organize etme, klasörde dosyalama


7. Alışveriş listesi

Buzdolabınızın veya mutfak dolaplarınızdan birinin üzerine alışveriş listesi yapabileceğiniz yapışkanlı bir notluk asın ve tükenen her ürünü anında listenize yazın. Hediyelik ürün satılan büyük kırtasiye gibi yerlerde magnet şeklinde notluklar bulabilirsiniz.

magnet buzdolabı alışveriş listesi


8. Kirli çamaşırlar

Çamaşırların renklerine göre farklı çamaşır sepetleri alın ve ev halkından çamaşırlarını renklerine göre ayırarak sepetlere koymalarını rica edin. Bu sayede çamaşır yıkarken çamaşırları ayırmakla zaman kaybetmeyeceksiniz!

farklı kirli çamaşır sepetleri


9. Yiyecekler

Çabuk tüketilmesi gereken yiyecekleri buzdolabınızda göz hizasında olacak raflara yerleştirin. Böylece alt raflarda unutulup boş yere çürümelerini önlemiş olursunuz.

buzdolabı düzenleme taze gıdalar


10. CD ve DVD’ler

Ekstra alan kazanabilmek için tüm CD ve DVD’lerinizi kutusuz bir halde CD/DVD çantalarında muhafaza edin.

cd dvd çantası


11. Büyük mutfak aletleri

Meyve suyu sıkacağı ve mutfak robotu gibi ağır ve hacimli aletlerinizi kaygan tepsiler üzerine yerleştirerek dolaplara kaldırın. Böylece dolaptan çıkartmak gerektiğinde tepsiyi kolayca çekerek ulaşabilirsiniz.
elektrikli mutfak aletleri düzenleme

Bu haber toplam 2804 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2018 Haber İnşaat | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim