• BIST 2.785,16
  • Altın 1033.321
  • Dolar 17.912
  • Euro 18.2642
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 28 °C

Küçük Salonlar İçin Dekorasyon Önerileri

Küçük Salonlar İçin Dekorasyon Önerileri
Evin en çok kullanılan yeri salonlar, olmasını istediğimizden daha küçük olsa da, doğru mobilya seçimi ve yerleşimle onu daha keyifli ve kullanışlı yapmak mümkün.

Evin en çok kullanılan yeri salonlar, olmasını istediğimizden daha küçük olsa da, doğru mobilya seçimi ve yerleşimle onu daha keyifli ve kullanışlı yapmak mümkün. Minimal tasarımlar,

soft renkler, küçük ışık oyunlarıyla olduğundan daha büyük görünen bir salona sahip olmak isteyenlere bu işin ustaları birkaç öneride bulundu. Küçük mekanlarda en ideal koltuk tipi dar kolçaklı ve dar sırtlı olanlardır. Salonunuzda rahat hareket sağlamak ve koltuklarınızın fazla yer kaplamasını önlemek için, minimal tasarımları tercih etmeniz akıllıca olacaktır.

Özellikle son zamanlarda çok fazla trend olan retro tasarımlar, küçük salonlarda hem az yer kaplar hem de oldukça şık bir hava yaratır. Küçük salonlar için çok büyük TV ünitelerinin kullanılması tavsiye edilmiyor. Televizyonunuzun büyüklüğüne göre yapılmış küçük bir ünite ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayabilir. Küçük salonlarda kat kat, tavandan yere uzanan veya tüm duvarı boydan boya kaplayan perdeler yerine minimal çizgilerde ince tüller, storlar tercih edilmelidir. Gün ışığının evinize girmesine izin verin ve doğal ışıktan maksimum düzeyde faydalanmaya çalışın. Salonunuzda fazla karmaşa yaratmadan ve göz yormadan boş duvarlara açık raf sistemlerini uygulayabilirsiniz. Eğer salonunuza uygun ölçülerde ürün bulmakta zorlanırsanız, marangozunuz sizin için atıl durumdaki köşeleri bile fonksiyonel hale getirmenizi sağlayacak çözümler üretebilir. Orta sehpanızı ottoman puflardan kullanmak, gerektiğinde fazladan yer kazanmak için idealdir. Sehpanızın üzerini tepsi içinde dekoratif objelerle süsleyebilir, gerektiğinde kolayca tepsiyi kaldırarak oturum için ayarlayabilirsiniz. Mümkünse camın tam karşısına büyük boy ayna yerleştirerek salonunuzun derinliğini artırabilirsiniz. Salonunuz buna müsait değilse, gün ışığını yansıtabileceğini düşündüğünüz bir yere de yerleştirebilirsiniz aynanızı. Yansıyan ışıklardan mekanın daha ferah ve iç açıcı göründüğüne şahit olacaksınız. Küçük salonlarda kullanılacak en iyi dekoratif objeler parlak metal ve cam objelerdir. Sehpa üzerinde, raflarınızda, konsolunuzun üzerinde metal ve cam objelere fazlasıyla yer verebilirsiniz.Fazla karmaşa yaratmaması için dozajı elbette iyi ayarlamak şart. 

Bu haber toplam 969 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2018 Haber İnşaat | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim