• BIST 2.785,16
  • Altın 1033.321
  • Dolar 17.912
  • Euro 18.2642
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 28 °C

Sıkıntılı dönemde ihaleye koştular

Sıkıntılı dönemde ihaleye koştular
Emlak Konut’un ihaleye çıkardığı Kazlıçeşme’deki 111 dönümlük arazi için dev firmaların yer aldığı 8 konsorsiyum teklif verdi. İhalede yerli firmalar yarışırken Aşçıoğlu ilk etapta 1.8 milyarla en yüksek teklifi verdi. Açık artırma ise ocak ayında.

Emlak Konut GYO, portföyü içerisinde önemli bir yere sahip olan Kazlıçeşme’deki 111 bin 262 metrekarelik arazinin satışı için ilk ihale yapıldı. İlk oturumda en yüksek teklifi 1.8 milyar lira ile Aşçıoğlu İnşaat - Nokta Yatırım Holding İş Ortaklığı verdi. Teklifte 1.8 milyar liralık satış geliri ve Emlak Konut GYO’ya 540 milyon lira pay verilmesi öngörüldü. Açık artırmalı ihalenin ikinci oturumu yeni yılın ikinci haftasında yapılacak. İlk turda Çalık Gayrimenkul - Gap İnşaat İş Ortaklığı, 3S Kale - Gül Yapı - Zilal Tekstil-Gül İnşaat - Gül İnşaat Turizm - Gül Proje - Liv Yapı - Demir İnşaat - Doğu İnşaat Ortaklığı, YDA İnşaat - Türkerler Ortaklığı, Eroğlu Yapı - Erkent - Akkom, Nuhoğlu İnşaat - Alt ve Üst Yapı İnş. İş Ortaklığı, Artaş İnşaat - Emlak Planlama İnşaat İş Ortaklığı ve Özak GYO - Yenigün İnşaat - Delta İnşaat İş Ortaklığı teklif verdi.

YABANCILAR KATILMADI

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum’un da ifadeye çağrıldığı operasyonun ihalenin başarılı olmasını engelleyebileceği belirtiliyordu. Ertelenmeyen ihaleye 8 konsorsiyumdan teklif gelmesi ve 1.8 milyar liralık açık artırma öncesi teklif, Emlak Konut’un yüzünü güldürdü. Ancak teklif veren şirketler arasında yabancı şirket yer almadı.

‘16/9’daki yükseklik artık olmaz’

İhalede 1.8 milyar lirayla en yüksek gelir teklifi veren Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar
Aşçıoğlu, Kazlıçeşme arazisinin yüksekliğinin İstanbul’un siluetini bozduğu gerekçesiyle tepki çeken 16/9 projesinden az olacağını belirterek, “Burada silueti bozan bir yüksekliğe zaten izin olmayacak” dedi.


5 MİLYARLIK NAKİT İÇİN TOKİ İLE GÖRÜŞECEK

Emlak Konut'tan KAP'a yapılan açıklamada, halka arzlar  sonucunda nakit mevcutlarının yaklaşık 5 milyar liraya ulaştığı belirtildi. Açıklamada, “Şirketimiz yönetiminin halka arz çalışmaları sürecinde de sıklıkla belirttiği gibi, sağlanan kaynağın kullanım amacının, şirketimiz için kârlı olabileceği değerlendirilen bölgelerde proje geliştirilmek üzere arsa alımı olacağı ifade edilmiştir. Söz konusu çalışmalar kapsamında Toplu Konut İdaresi ile 25 Aralık'ta (bugün) görüşmelere başlanacaktır" denildi.

http://www.htemlak.com/bolgeler/haber/906871-sikintili-donemde-ihaleye-kostular

Bu haber toplam 862 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2018 Haber İnşaat | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim