• BIST 2.785,16
  • Altın 1033.321
  • Dolar 17.912
  • Euro 18.2642
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 28 °C

Soğuk havalara dayanıklı çiçekler

Soğuk havalara dayanıklı çiçekler
Soğuk havalara dayanıklı çiçekler

Eğer bahçeli bir eviniz varsa ve kışın öte kısık kış koşulları sıfır bir iklimde yaşıyorsanız, kışın da bahçenize birbirinden dobra çiçekler ekebilir, renk cümbüşünün keyfini çıkarabilirsiniz.


Kışın bahçeler ayrı bir taalluk ister. Havalar soğuduğu devir katıksız olarak türap da soğuyor. ahacık bu yüzden şita aylarında soğuğa mukabil santimantal bitkilerin diplerini doldurmanız gerekir.

Kasım ayından sonra elbisesiz esaslı nebatat dikilebilir. bir zamanlarda kışlık ve sezonluk fideler bile dikilebilir. Kışın yağan kar ve yağmurun toprakta bir küme kalmaması için drenaj kontrolünü kesinlikle yapmalısınız.Özellikle aşırı soğuk bir bölgede yaşıyorsanız, sulama sistemlerindeki şüyu boşaltmalı ve dondan zarar görmemesi için vanalarınızı da korumalısınız. Çim alanlarının ilişkin 1 santimlik torf serilmesi salık edilir.
Menekşe ve kasımpatı

Sonbahar biterken kasım ayında dikilmesi munis olan çiçekler şunlardır: Menekşe, şataf lahanası, çuha, tavşankulağı ve kasımpatı. Bu çiçekler soğukta yaşayabilirler, o yüzden bostan içinde da ekstra bir hizmet icra etmek zorunda değilsiniz. doğal yollarla gerektiği derece sulanırlar ve bu yeterlidir. habbe zarfında ise istediğiniz bütün bitkileri kışın haydi haydi ekip yetiştirebilirsiniz. Kışın, evler bitkiler için sanki birer seradır...
Kış çiçekleri:

Dağ menekşesi, çuha çiçeği, bezgi lahanası, kasımpatı, şebboy, açelya, Atatürk çiçeği, sıklamen, nergis, krizantem, kasımpatı, yılbaşı çiçeği, kardelen...
 
Bu haber toplam 1318 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2018 Haber İnşaat | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim