• BIST 2.785,16
  • Altın 1033.321
  • Dolar 17.912
  • Euro 18.2642
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 28 °C

Soma B Santralı’na 685.5 milyon dolar

Soma B Santralı’na 685.5 milyon dolar
SOMA Elektrik Üretim ve Ticaret’e ait Soma B termik santralı ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilme ihalesinde en yüksek teklifi 685.5 milyon dolar ile Konya Şeker verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye Konya Şeker’in yanı sıra Alsim Alarko, Kalyon İnşaat ve Bereket Enerji katıldı. İhalede iki elemeli turun ardından kalan iki firma ile açık artırma yapıldı.Elemeli turlarda Alsim Alarko ve Bereket Enerji’nin elenmesinin ardından Konya Şeker ve Kalyon İnşaat arasında açık artırmaya gidildi ve en yüksek teklifi veren Konya Şeker ihaleyi kazandı.

Açık artırmada başlangıç fiyatı olarak 561 milyon dolar belirlenirken, açık artırma sonucunda Konya Şeker 685.5 milyon dolar ile en yüksek teklifi vermiş oldu. Soma B Termik Santralı her biri 165 MW kurulu gücündeki altı üniteden oluşup toplamda 990 MW kurulu güce sahip ve santralde yakıt olarak linyit kullanılıyor. Konya Şeker adına açıklama yapan Anadolu Birlik Holding CEO’su Mehmet Koca, daha önce Kangal termik santralı için düzenlenen ihaleyi de kazandıklarını hatırlatarak, şirketin ikinci santralını aldığını belirtti. Sözleşme gereği 288 milyon dolarlık yatırım zorunluluğu olduğunu belirten Koca, bu yatırımı dört yıllık bir dönemde yapacaklarını ve bunun çoğunlukla çevre yatırımları olacağını söyledi. Koca, “Bundan sonra her türlü özelleştirme ve yatırım platformuna açığız” dedi.

hurriyet

Bu haber toplam 784 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2018 Haber İnşaat | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim