• BIST 2.785,16
  • Altın 1033.321
  • Dolar 17.912
  • Euro 18.2642
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 28 °C

Kocaeli yeni stadyum projesinin temeli atıldı! 33 bin kişilik dev stadyum!

Kocaeli yeni stadyum projesinin temeli atıldı! 33 bin kişilik dev stadyum!
TOKİ tarafından Kocaeli’nde UEFA standartlarına göre inşa edilecek olan 33 bin kişilik stadyumun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Kocaelispor'un yıllarca maçlarını oynadığı İsmetpaşa Stadı'nın bulunduğu arazinin TOKİ'ye devredilmesi nedeniyle, İzmit'in Alikahya bölgesinde yine TOKİ tarafından yapılacak olan 33 bin kişilik stadın temeli atıldı. Temel atma törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Milletvekili Azize Sibel Gönül ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temeli atılan stadyumun UEFA standartlarında, yeni inşa edilen 25 stadyumdan birisi olduğunu kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, ''Bu statları yapacağız dediğimizde bize inanmadılar. Bazılarının hayallerinin ulaşamadığı yerlere bizim icraatlarımız ulaşıyor'' diye konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da gençler arasında yayılan uyuşturucu alışkanlığını önlemenin yolunun spordan geçtiğine dikkai çekerek,’ "Dünya şu anda bir uyuşturucu belasıyla mücadele ediyor. Eğer biz sporun gücünü kullanabilirsek, bu konuda çok başarılı bir mücadele veririz. Zira spor, her türlü kötü alışkanlığın panzehiridir" dedi.

Konuşmaların ardından, Işık, Kılıç ve beraberindekiler, butona basarak 33 bin kişilik stadyumun temelini attı.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca İzmit'te yapımına başlanan 33 bin seyirci kapasiteli Kocaeli Stadyumu 126 milyon 850 bin liraya mal olacak. Stadyumun 2015 yılının sonunda tamamlanması planlanıyor.
 

htemlak

Bu haber toplam 1062 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2018 Haber İnşaat | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim