• BIST 2.785,16
  • Altın 1033.321
  • Dolar 17.912
  • Euro 18.2642
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 28 °C

Başkentin yüksekliği ile iddialı projesi

Başkentin yüksekliği ile iddialı projesi
One Tower, yaklaşık 16 bin metrekare alan üzerinde, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 seçenekleri ile 12 ayrı tipte 302 residence daire ve 4 penthouse içeren 48 katlı bir kule.

PROJE ÖZELLİKLERİ

Başkent Ankara’nın Oran semtinde yükselen One Tower, yaklaşık 16 bin metrekare alan üzerinde, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 seçenekleri ile 12 ayrı tipte 302 residence daire ve 4 penthouse içeren 48 katlı bir kule. Başkent’in en yüksek noktalarından birinde, 35 bin metrekare alanı ile tüm parseli kaplayan AVM üzerinde 185 metreye tırmanan kule, yüksek blok teknolojisi ile inşa edilmekte olup, yaklaşık 350 milyon Türk Lirası yatırım ile Kasım 2015’de tamamlanacak.


Tasarım ve inşa aşamasındaki gereklilikleri nedeniyle geleneksel yapılardan farklılaşan ve yüksek blok teknolojisi ile tasarlanan One Tower, Başkent’in rakımı en yüksek noktalarından biri Oran semtinde, Özçelik-İmaj-Tan şirketleri ortaklığı olan İTO Yatırım güvencesinde 185 metreye tırmanıyor. (klişe altı spot)


Oran, Ankara’nın 1150 rakımı ile en yüksek lokasyonlarından biri. Ulustan gelip, Kızılay’a oradan Çankaya’ya uzanan kentin kuzey-güney yönündeki protokol aksı, Turan Güneş Bulvarı ile Oran’a doğru yönlenmiş durumda. Bulvarın sağlı sollu cephelerinde yükselen konut dokusu yakın geçmişin izlerini taşırken, eski milletvekili lojmanları arazisinden başlamak üzere İncek yönündeki gelişim mimari dili ve seçilen yapı malzemeleri ile farklılaşıyor. One Tower, görece yeni bir doku ve bölgenin tek AVM’sinin yanı başında oldukça iddialı teknolojik dili ile karşımıza çıkıyor.

BAŞKENTE TEPEDEN BAKIYOR 

Yüksek bloklarda yaşam, geleneksel apartman dairelerinden farklı çözümleri gerektirir. Projelendirme aşamasında ve mühendislik koordinasyonunda alınacak kararlar yaşam kalitesi için oldukça kritiktir. Maliyetler bu anlamda geleneksel sistemlerden yüksektir. Yakın dönem inşa edilen ve cepheleri açılmayan blokların sorunları sektörün bakış açısını değiştirdi. One Tower, hem bölgenin rakımı nedeni ile hakim rüzgar yönü hem de kendi geometrisinden kaynaklanan yakın çevre bioklimatik değişiklikleri, yabancı uzmanların da görüşlerini alarak projeye yansıtmış. İngiliz firmasının rüzgar deneylerini çalıştığı kulede en üst katta oturan ev sahibi dahil balkonunu güvenle ve konforla kullanabilecek.
 
 

AVM ve Kule’ye ait araç trafiği birbirinden ayrılmış 

Üç yönden de trafik yolu ile çevreli üçgen parselin hemen hemen tamamına kaplayan 2 katlı AVM Bloğu üzerinde, diplomatik arazi olarak tanımlayabileceğimiz konsolosluklar yönüne yerleşen iki kollu kulenin ilk katı, çevresindeki yapı grubunun dördüncü katına denk gelen bir seviyede başlıyor. Yani kütle oldukça monumental ve ağır. Bu kütleyi hafifleştiren ve zarif kılan ise dış kabukta alınan cephe kararları. Kat gruplamaları, iç-dış hat değiştiren dış cephe çizgisi kuleye zarif bir dil kazandırıyor. Öte yandan AVM kütlesinin çatısında uygulanacak olan parçalı döşeme ve gün ışığı oyunları, iç mekanlarda oldukça zengin efektler sağlamış. Alışveriş bloğu ve konutların, beş katlı bodrumda yer alan kapalı otoparklara  iniş ve çıkışları cadde bazında birbirinden koparılmış.


MİMARİ ÖZELLİKLER 
      
SERVİS VEREN VE SERVİS ALAN MEKAN AYRIŞMASI İLE PRATİK KULLANIM

Tabanlıoğlu Mimarlık imzasını taşıyan projede, konutların ıslak mekanları ve yaşam alanlarına ait ayrışma oldukça net. Kule asansör kovası ve dairelere giriş koridoruna sırtını veren banyo, mutfak, çamaşır odası, havalandırma bacası gibi servis hacimler hem tesisatın yatay ve düşey toplanma şekli hem de salon ve odalara ses bariyeri olması açısından avantajlı. Net plan şemalarında eve servis veren hacimler ile servis alan ayrımı konut içi koridor alanlarının da optimizasyonunu sağlamış. Zeminden ısıtmanın yapıldığı konutlarda, doğal havalandırma yanı sıra mekanik havalandırma desteği var. Modüler kullanılabilen akıllı ev sistemleri içinde otomasyona bağlı hizmetler arttırılabiliyor. Cephede dolu bölgeler kompozit levha ile kaplanarak bitirilirken silikon cam cepheler için temizlik asansörü kurgulanmış.


 
SATIŞA DAHİL 

DOĞAL MEŞE PARKE VE MERMER ZEMİNLER İLE SAĞLIKLI VE HİJYEN

TEKNİK ÖZELLİKLER

Doğal taş ve doğal meşe parke zemin kaplamaları, buzdolabı hariç tüm ankasterler, duvar kağıtları, sarkıt olamayan aydınlatmalar, çamaşır makinesi dolabı, zeminden ısıtma, otomasyona bağlı işletim, özel ısı ve ses izolasyonu, mekanik havalandırma, yüksek blok yönetmelikleri gereği uygulanan tüm yangın ve güvenlik önlemleri, tam kapasiteli jeneratör, cephe temizlenmesi gibi unsurlar satışa dahil özelliklerden bazıları.

 

DAİRE FİYATLARI  (tepe başlık)
Daire        m2 (Brüt)              Fiyat   (BİN TL)  
2+1        108,3-112,2           573.409 – 676.986 
3+1        145,10- 148,4        741.548 – 895.407
4+1        193-219                 986.346 – 1.242.950
5+1         256,5                  1.548.157 – 1.773.041


“BANYOLARIN ZEMİN VE DUVAR KAPLAMALARINDA  DOĞAL TAŞ MI SERAMİK Mİ?”

Doğal Taş: Mermer, granit gibi doğal taş kaplamalar her zaman daha sağlam ve uzun ömürlü
Seramik : Malzemenin işlenmesinde yüksek teknolojiye sahip ürünler dayanıklı ve hijyen. 

htemlak

Bu haber toplam 981 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2018 Haber İnşaat | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim