• BIST 2.785,16
  • Altın 1033.321
  • Dolar 17.912
  • Euro 18.2642
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 28 °C

1 günde hayalinizdeki eve kavuşabilirsiniz

1 günde hayalinizdeki eve kavuşabilirsiniz
Steelife, ‘Modül Ev’i Yapex Fuarı’na taşıdı

Türkiye’nin ilk hafif çelik sistemle üretilen binasını kuran, depreme dayanıklı ve ekolojikyapılar üreten Steelife, Antalya’da 13-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Yapex Yapı Fuarı’na yeni ürünü Modül Ev’i taşıdı. Steelife, fuar için 52 metrekarelik Modül Ev’i sadece 4 saatte kurdu. 

Hafif çelik yapı üreticisi Steelife, bu yıl 22.si düzenlenen ve inovasyon, koruma, tasarım, teknik çözümler olmak üzere dört konuya odaklanan Yapex Yapı Fuarı’na sektöre kazandırdığı ilklerden biri olan Modül Ev ile katıldı. 

Vefa bünyesinde yer alan markalardan biri olan Steelife, fuarda AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları sonucunda geliştirilen taşınabilir, sökülebilir ve yeniden monte edilebilir Modül Ev ile dikkatleri üzerine çekti. 

Modül Ev’in kalıcı yaşam alanlarının konfor ve estetiğine sahip olduğunu belirten Steelife Genel Müdürü Mimar Bülent Aydın, 12 farklı standart tipte üretilen evlerin istenirse kişiye özel olarak tasarlanabildiğini belirtti. Hızlı bir üretimin ardından kurulumun gerçekleştirildiğinin altını çizen Aydın,“İsteğinize göre projelendirilebilen Modül Evinize hayal bile edemeyeceğiniz zaman ve maliyet tasarruflarıyla sahip olabilirsiniz. Üretim süreci modeline göre 1 hafta ile 10 gün arasında sürüyor. Montaj süresi ise projeye göre 1 ila 5 gün arasında değişebiliyor. Fuarda sergilediğimiz 52 metrekarelik modül evin kurulumunu ise sadece 4 saatte tamamladık. Module R 07 isimli modül ev, alt katta bir oda, mutfak, banyo ve tuvalet, üst katta ise teras ile birlikte bir yatak odası, banyo ve tuvaletten oluşuyor” dedi. 

Sökülüp taşınabiliyor

Modül Ev’in belirli bir süre kullanıldıktan sonra istendiğinde başka bir yere kamyon ya da TIR aracılığıyla rahatlıkla taşınıp yeniden kullanılabildiğine de işaret eden Bülent Aydın,  Modül Ev’in sipariş üzerine üretildiğini ve yıllık kapasitelerinin 5 bin adet olduğunu söyledi.  Üretimin bilgisayar kontrollü son teknolojiler kullanılarak çok hızlı yapıldığını yineleyen Aydın, Modül Ev’in üretiminin neredeyse tamamının fabrikada tamamlandığını kaydetti. Aydın, “Modül Ev, sunduğu yalıtım avantajı ve yüksek yangın dayanımı sayesinde farklı iklim koşullarında ve her türlü coğrafyada başta konut olmak üzere yurt ve otel amaçlı olarak da kullanılabiliyor” dedi.

Yeni nesil bir yaşam alanı olan Modül Ev’in hafif çelik konstrüksiyondan oluşan taşıyıcı sisteme sahip olduğunu kaydeden Aydın, her bir modülün, duvar, çatı ve tabanlarında uygulanan ısı ve ses izolasyonlarının üst seviyede olduğunu bildirdi. Modül Ev’de soğutma ihtiyacı için klimaların, ısıtma ihtiyacı içinse elektrikli radyatörlerin kullanıldığını söyleyen Aydın, “Her bir modülün kendine ait bir su ve elektrik tesisatı sistemi bulunuyor. Üst üste maksimum 3 modül kullanılabiliyor. Yatayda ise farklı birleşimler olabiliyor. Modüllerin kendi tabanı olduğundan zeminde her hangi bir betona ihtiyaç duyulmuyor. Zemine göre ayarlanabilir ayaklar kullanılabiliyor. Ayrıca modüllerde kullanılan standart tipteki banyo ve mutfak bölümleri de tasarımı belirleyen önemli bir unsur” diye konuştu.  

Hızlı kurulumu ile otel yatırımcılarının ilgisi çekiyor

Steelife, güvenli, kaliteli ve en önemlisi de hızlı inşa edilen bir sistem olarak öne çıkan hafif çelik yapı sistemi ile konut dışında otel, hastane, okul gibi hizmet ve ticari binaları da yapabiliyor. Hızlı çözümleri ile özellikle otel yatırımcılarının da ilgisini çeken Steelife, Antalya’daki Vogue Otel’in 200 metrekare ile 704 metrekare arasında değişen 40 adet villa tipi süitini sadece 75 günde tamamlamıştı. 

Steelife Genel Müdürü Bülent Aydın, estetik ve konforlu yaşam alanlarının oluşturulabildiği hafif çelik yapı sistemi ile binaların alternatifleri ile kıyaslanamayacak kadar kısa sürelerde inşa edilebildiğini vurguladı. Aydın, “Hafif çelik yapı sistemi özellikle inşaat sezonunun çok kısa olduğu bölgelerde güvenli, kaliteli ve en önemlisi de klasik yapı sistemlerine göre çok daha hızlı inşa edilebilen bir sistem olarak öne çıkıyor. Tüm süreçler iklim koşullarından bağımsız olarak yürütülebiliyor. Ağır kış koşullarında ya da yazın ortasında iklimden bağımsız olarak kurulumlar gerçekleştirilebiliyor” dedi. 

milliyet

Bu haber toplam 933 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2018 Haber İnşaat | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim