• BIST 2.785,16
  • Altın 1033.321
  • Dolar 17.912
  • Euro 18.2642
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 28 °C

Akıllı Şehirler Zirvesi gerçekleşti

Akıllı Şehirler Zirvesi gerçekleşti
WICS – Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi bu sene 10-11 Aralık2014 tarihlerinde Conrad İstanbul’da gerçekleşti.

Türkiye ve dünyanın akıllı şehirler gündeminin tartışıldığı etkinliğe yerli ve yabancı 100’ün üzerinde uzman konuşmacı katıldı.Zirvede kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer aldı.
 
WICS – Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi Platin sponsoruSAMPAŞ adına basın açıklaması yapan SAMPAŞ İcra Kurulu Başkanı Şekip Karakaya “Akıllı Şehirler” konusunun her geçen gün daha da önem kazandığını belirterek WICS – Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’nde Akıllı Belediyecilik, Akıllı Kentsel Dönüşüm, Akıllı Kent Otomasyon Sistemi, Web Tabanlı Yönetim Bilgi Sistemi ve Akıllı Su Yönetimi gibi konu başlıklarının öne çıktığını söyledi.
 
Sadece “Akıllı” Değil, Estetik, Ekolojik ve Sürdürülebilir Şehirler 
 
WICS – Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’nin alanında söz sahibi yerli ve yabancı konukları bir araya getirdiğini vurgulayan SAMPAŞ İcra Kurulu Başkanı Şekip Karakaya şöyle konuştu:
 
“Şehirli nüfusun Türkiye’de olduğu gibi tüm dünyada da hızlı bir şekilde arttığını gözlemliyoruz. Bu anlamda şehirlerde yaşam kalitesini belli bir seviyede tutabilmek ve iyileştirmek için bir takım sistemler geliştirmek zorunlu hale geldi. Zirve, yerli-yabancı çok önemli konuğu ağırladı. “Akıllı Şehirler”in ötesinde aynı zamanda estetik, ekolojik ve sürdürülebilir şehirleri tartıştık.”

WICS – Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’ndeakıllı şehirin temeli oluşturan temaların işlendiğine dikkat çeken Karakaya şunları söyledi:
 
“Zirvede, Akıllı Belediyecilik, Akıllı Kentsel Dönüşüm, Akıllı Kent Otomasyon Sistemi, Web Tabanlı Yönetim Bilgi Sistemive Akıllı Su Yönetimigibi temalar masaya yatırıldı. Akıllı şehir projeleri ulaşım, enerji ve su gibi unsurları da içeriyor. Zirve süresince SAMPAŞ olarak bu unsurların altını çizdik. Bu zirve, akıllı şehirleri inşa eden tüm paydaşlara ufuk açtı, yol gösterdi.”

milliyetemlak

Bu haber toplam 893 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2018 Haber İnşaat | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim