• BIST 2.785,16
  • Altın 1033.321
  • Dolar 17.912
  • Euro 18.2642
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 28 °C

İBB Şirketleri MÜSİAD Fuarı’nda büyük ilgi gördü

İBB Şirketleri MÜSİAD Fuarı’nda büyük ilgi gördü
Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Şirketleri büyük ilgi gördü.

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 18. Uluslararası İş Forumu (IBF) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla CNR Fuar Merkezi’nde açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Şirketleri MÜSİAD Fuarında büyük ilgi gördü. Fuarın açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB Şirketlerinden ULAŞIM AŞ’nin standını gezdi ve çalışmaları kendi İBB Başkanlığı döneminde başlayan yüzde yüz yerli tramvaya bindi.

Başkan Topbaş'ın talimatıyla yüzde yüz yerli üretim...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi mühendislerinin ürettiği yüzde yüz yerli tramvayın ve teknolojilerinin fuarda büyük ilgi gördüğünü belirten İBB Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Ömer Yıldız, “Yerli tramvayın geliştirilmesine 1997 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminde başladık ve RTE isimli ilk modelimizi 1999 yılında raylara indirdik. 2004’ten sonra 3 ayrı tramvay modeli daha yaptık. Başkanımız Kadir Topbaş’ın talimatıyla 2009 yılında Sultançiftliği hattımız için bu araçlarımızdan 18 tane ürettik. Üç araç yolcu taşıyor ve 18. aracın montajı bitmek üzere. Şubat ayının sonuna kadar 18 yerli tramvayımızın tamamı İstanbul’un raylarında hizmet vermeye başlayacak” diye konuştu.

İstanbul'da kullanılan yerli tramvaya ilgi artıyor

Yerli tramvayın metrolara uyarlanabileceğini ve önümüzdeki 4 yıl içinde İstanbul metrolarında yerli araçların kullanımına başlamayı hedeflediklerini açıklayan Ömer Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yerli tramvayı yerli sanayimizi geliştirmek için de yapıyoruz. Bu aracı yaparken işbirliği yaptığımız 200 tedarikçinin 150’si yerli sanayici. Yerli tramvayımız birkaç ay önce Almanya’da düzenlenen fuarda çok büyük ilgi gördü ve fuarın en güzel iki tramvayından biriydi. Bize tramvay satan firmalar ‘Bu araç İstanbul’da kullanılıyor’ diye araçlarını pazarlıyor. Biz de iki yıl içinde ihracata başlamayı hedefliyoruz. Yerli tramvay İstanbul’da kullanılmaya başladığında yurtiçi ve yurtdışından çok büyük talepler geleceğine inanıyoruz.”

İSBAK trafik teknolojisinde 1 numara...

Fuarda trafik teknolojilerini sergileyen İBB Şirketlerinden İSBAK’ın Genel Müdürü Kasım Kutlu da şirketlerinin teknolojisiyle ön plana çıktığını ve yurtiçi ile yurtdışına trafik teknolojilerini ihraç ettiğini söyledi. Bu fuarda sergiledikleri ‘Adapte Sinyal Sistemleri’nin dünyada birkaç firmanın elinde olduğunu ve bu teknolojinin Türkiye’de İSBAK AŞ tarafından üretildiğine dikkat çeken Kasım Kutlu, şöyle konuştu;

“Fuarda öne çıkan ikinci ürünümüz trafik denetiminde çok önemli bir teknoloji olan yerli Trafik Radarı. Bu ürünümüzü daha İstanbul’da uygulamaya koymadan Amerika’ya 450 bin dolarlık ihracat yaptık. İSBAK bugüne kadar akıllı ulaşım sistemleriyle ilgili birçok teknolojik ürün geliştirdi. Bu ürünler İstanbul başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında birçok şehirde kullanılıyor. Başkanımız Kadir Topbaş’ın talimatıyla bugüne kadar İstanbul’da lastik tekerlekli ulaşımla ilgili bütün çalışmaları İSBAK olarak biz üretiyoruz. Bundan sonraki süreçte de akıllı şehir kavramına giden teknolojileri başta İstanbul için üretmeye devam edeceğiz. İBB bu teknolojilerle İstanbul’un trafik denetimini almaya hazır.”

Yüksek teknoloji ürünleri MÜSİAD Fuarı'nda...

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nın aynı zamanda “Küresel Finans Sistemine Bakış ve Yeni Yönelimler” temasını işleyecek olan 18. Uluslararası İş Forumu (IBF)'e de ev sahipliği yaptı. Fuar, 102 ülkeden 7 bin iş adamını, 250 bin yerli ziyaretçiyi ve bin stant katılımcı firmasını 100 bin metrekare alana yayılmış 8 salonda bir araya getirdi.

Fuar içerisinde yer alan MÜSİAD Yüksek Teknoloji Fuarı (High Tech Port by MÜSİAD), Türkiye'nin teknolojik ürünlerini dünya pazarları için görücüye çıkararak, teknoloji devlerini, proje sahiplerini ve yatırımcıları buluşturdu.

İslam dünyası liderlerinin katılımıyla düzenlenen ve bu yıl "Paradigma Kayması: Yeni Finansal Yönelimler" temasıyla toplanan 18. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi'yle eş zamanlı düzenlenen MÜSİAD Uluslararası Fuarı, 30 Kasım'a kadar ziyaretçilerini bekliyor.


ibb

Bu haber toplam 914 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2018 Haber İnşaat | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim