• BIST 2.785,16
  • Altın 1033.321
  • Dolar 17.912
  • Euro 18.2642
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 28 °C

Dünya Akıllı Kentler Fuarı'ndan Sampaş'a ödül

Dünya Akıllı Kentler Fuarı'ndan Sampaş'a ödül
SAMPAŞ “En Başarılı Proje” kategorisinde ödüllendirildi.

Dünya Akıllı Kentler Fuarı kapsamında 30 ülkeden 120 projenin yarıştığı ödül töreninde SAMPAŞ “En Başarılı Proje” kategorisinde ödüllendirildi.
 
İspanya’nın Barcelona kentinde18-20 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilenDünya Akıllı Kentler Fuarı ve Kongresi (Smart City Expo 2014)’nde düzenlenen Dünya Akıllı Kentler Ödülleri’nin “En Başarılı Proje” kategorisinde SAMPAŞ; “Açık ve Bilgiye Dayalı Şehir Yönetimi” adlı projesiyle ödüle layık görüldü.
 
400 şehir, 242 firma ve 10.500’den fazla ziyaretçinin katılımıyla gerçekleştirilen ve Akıllı Şehirler konusunda 300‘den fazla uzman konuşmacının yer aldığı Smart City Expo 2014 ‘te Akıllı Toplum, Enerji, Teknoloji, Ulaşım, Yönetişim ve Sürdürübilir Şehirler‘den oluşan 6 ana başlıkta Akıllı Şehirler, problemleri ve çözüm önerileri ele alındı.
 
Dünya Akıllı Kent Ödülleri kapsamında 30 ülkeden 120 projenin yarıştığı “En Başarılı Proje” kategorisinde SAMPAŞ; “Açık ve Bilgiye Dayalı Şehir Yönetimi” adlı projesiyle ödüle layık görüldü. SAMPAŞ’ın “En Başarılı Proje” kategorisinde ödül aldığı yarışmada birinciliği “Copenhagen Connecting: Driving Data to Quality Service to the Benefit of Citizens and Business” projesiyle Danimarka’dan Kopenhag Belediyesi alırken, “En Akıllı Şehir” ödülüne İsrail’in Tel Aviv kenti ve “En Yenilikçi Girişim” ödülüne ise Nijerya’dan OMOMI sahip oldu.

Şeffaf ve Bilgiye Dayalı Şehir Yönetimi; Süreç Odaklı ve Bilgiye Dayalı Yönetim (Akıllı Başkan), Gerçek Zamanlı Veriyle Yerinde Yönetim için Kurumsal Mobilite (AKOS Mobil) ve Şeffaf Yönetim ve Vatandaşların Yönetime Katılımı (Açık Veri Portalı) çözümlerini bir araya getirerek yerel yönetimlerin daha etkin ve şeffaf şekilde yönetimini sağlamaktadır.
 
Sosyal Kart ve Gıda Bankacılığı Projesi’ne “En Güvenilir Proje” Ödülü
 
SAMPAŞ’ın Beyoğlu Belediyesi ile birlikte geliştirmiş olduğu  “Sosyal Kart ve Gıda Bankacılığı Projesi” ise, Çin’in Chengdu şehrinde düzenlenen WeGo organizasyonunda “En Güvenilir Proje” ödülüne layık görüldü.34 ülkeden 68 projenin yarıştığı “Dünya e-Devlet Ödülleri” 3-6 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Güney Kore-Seul Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu, çok sayıda ülkeden yerel yönetimlerin katılmasıyla oluşturulmuş bir kurum olan WeGo, yerel yönetimler e-devlet teknolojilerini ve tecrübelerini birbirleriyle paylaşma imkân ve fırsatı veriyor.
 

milliyetamlak

Bu haber toplam 865 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 - 2018 Haber İnşaat | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim